Boden open -17

Under fredagen den 10 for jag, Shihan Olavi, Tuva och Kristina mot nordligare breddgrader. Tuva som ensam representant för Ådalens Karate Klubb, och första tävling!

Tuva gick in och körde en väldigt bra Taiuke-Yodan dock så spelade tävlingsnerverna in och blicken for i golvet vilket tyvärr utgjorde en förlust.

På Kumite försvann tävlingsnerverna och matchen flöt på bra. De båda var väldigt jämna vilket resulterade i 0-0 då flaggorna skulle upp så vann Tuva med 5-0. Matchen därefter så fick hon gå upp emot en mer rutinerad motståndare vilket resulterade i förlust.

För att vara första tävlingen så gjorde Tuva en jättebra insats och vi får grattulera till Bronset!

För mig själv var det även väldigt spännande och nytt då jag skulle verifera mig som dommare, hade klarat teorin men nu var det skarpt läge. Nervositeten var hög då jag visste att de mer rutinerade dommarna som höll i utbildningen kommer hålla ett vakande öga på mig under hela tävlingsdagen.

Tävlingen flöt på bra utan några missöden tills jag fick gå upp och testa på att vara shushin, under uppsikt av en rutinerad dommare.

Det första som händer är att ao sparkar aka alldeles för hårt mot huvudet så doktor får tillkallas och jag får bedöma vart i straffskalan jag ska gå in och bestämmer mig för att det var så pass allvarligt att jag hoppar direkt till näst högsta varningen. Vilket jag senare fick höra att de rutinerade dommarna tyckte var rätt gjort. 

Efter en hel dag med dommeri så fick jag veta att jag blev godkänd!

Boden Open levererar som alltid en väldigt härlig tävling där Budoandan alltid står i centrum.

Lämna en kommentar