KM Bromma -18

Då vart det en sväng nerövers igen o denna gång för att hjälpa till som domare vilket låg helt rätt i tiden då jag behöver erfarenhet av dommeriet framöver.

Dagen började med en domarbreifing kl 09.30 för de Sempais och Senseis som ska agera flaggdommare under dagen, där många bra frågor kom upp så man fick tänka till både 1 o 2 gånger. Sen var det dags för Kata där många bra karatekas ställde upp, några för första gången och några mer rutinerade. På de flesta matcher var domarna överens men på vissa matcher uppstod diskussioner vad man bedömde på. Mycket lärorikt.

Därefter vart det dags för kumite, där alla gjorde bra ifrån sig. Tyvärr för min del som behövde träna på mattan så vart det för ”cleana” matcher så inga varningar behövdes utdelas. Men en eloge till de tävlande!

Och flaggdommarna gjorde ett bra jobb och verkade gilla att ge poäng, och stötte på samma problem som många domare brottas med, skifta mellan barn och senior. Ett rekord vart satt med siffrorna 12-14 i en seniormatch. =)

Kvällen avslutades med käk och dryck på ett härligt sätt som alltid med Brommaklubben!

Lämna en kommentar