Boden Open

Efter en 8 timmars bilresa var vi äntligen framme i Boden så återstod det bara att sova och förbereda sig för tävling under lördagen.

Denise hade sin klass först av alla o då var det Flickor kata som gällde, eftersom det var första tävlingen så är det förståligt att det var lite nervöst för Denise, men lyckades framföra en väldigt fin kata men tyvärr så var motståndaren för rutinerad så det fick sluta där.

Efter det var det Samuel och Dennis tur och även där var poolerna fullspäckad med rutinerade karatekas, vilket ledde till en matchvinst för Dennis i Kata. Dock så hade jag mina egna matcher samtidigt som Dennis och Samuel så det lilla jag fick se var av kumiten där de båda fightades väl och åkte på ett par poäng enbart.

Sen var det Hassans och min tur, och i våra klasser var det inte lika fullspäckat med tävlanden.

Efter en stark instats ifrån Hassan i klassen kata 9-4 Kyu var guldet i hamn och kata Herrar +35 vart brons valören. I kumiten så hade vi en spänd Hassan men lyckades finna en bra rytm men det räckte inte när han fick möta den som kom 2a i klassen i första matchen, men förlorade enbart med 2 poäng så starkt jobbat!

Och för min del så var det första tävlingen på 6 år så det fanns även där synliga tävlingsnerver.

Lyckades vinna första matchen i kata herrar dan som resulterade att jag hamna i finalen där jag förlorade stort mot en landslagsman. Efter det hade jag öppenklass i kata kvar, där var det 2 vinster och en förlust vilket gjorde att bronset var ett faktum.

En väldigt bra organiserad tävling med budoanda alltid i första rummet. Och väldigt rättvisa dommare, inte en enda protest inlämnad på hela dagen, vilket tyder på bra dommeri, där våra Shihans gjorde sin del.

Lämna en kommentar